Служители от отдел Митнически мобилни групи са открили недекларирана валута за

...
Служители от отдел Митнически мобилни групи са открили недекларирана валута за
Коментари Харесай

Швед опита да прекара 3.5 млн. недекларирани крони през България към Турция

Служители от отдел " Митнически мобилни групи " са открили недекларирана валута за над 635 000 лв. при инспекция на лек автомобил, излизащ от страната, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 19 ноември 2022 година на митнически пункт  " Капитан Андреево " дошъл лек автомобил марка " Пежо " с шведска регистрация. Водачът - шведски жител, който пътувал самичък от Кралство Швеция през България за Турция, декларирал пред митническите чиновници, че не придвижва артикули, валута или парични средства за обявление. По метода " разбор на риска " колата била избрана за щателна митническа инспекция, при която във фабрични кухини в багажното отделение били открити пачки шведски крони с друг номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 3 566 890 шведски крони с левова равноценност 635 327 лв..

По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Териториално отделение-Свиленград към Районна прокуратура-Хасково. Шведът е притеглен като обвинен за това, че не е извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз и цената на паричните средства е в изключително огромни размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР